Coaching & training

Naast de cursussen en trainingen die wij aanbieden in groepsverbanden is er ook de mogelijkheid om individuele coaching te krijgen van Sabine Wolters. Lees hieronder hoe deze drie mensen dit hebben ervaren én wat het hen heeft opgeleverd. 


Basisschooldirectrice Nicole Klaver (OBS Glanerbrug Zuid)

Waarom ben ik dit gaan doen?
Ik ben de coaching bij Sabine gaan volgen omdat ik vanuit een team een andere positie kreeg. Een andere rol met andere verantwoordelijkheden. Ik moest op zoek naar mezelf hoe ik dit ging doen en kon daar wel wat ondersteuning en zelfvertrouwen bij gebruiken.

Wat wilde ik doen?
Ik wilde weten of ik geschikt was om leiding te kunnen geven. Past het beroep van directeur wel bij me? Ik wil werk en privé goed in balans hebben. Ook vond ik het belangrijk steviger in mijn schoenen te staan

Hoe doen we het?
Een keer in de zes weken heb ik een coachingsgesprek met Sabine. Hierbij breng ik een casus in vanuit de praktijk waar ik op dat moment tegenaan loop. Ook doen we verschillende oefeningen zodat ik kan ervaren en voelen wat het doet met mezelf. Deze oefeningen gaan naar de kern/het onbewuste. Op deze manier ben ik op bewust en onbewust vlak aan het werk en krijg ik inzicht hoe ik communiceer en hoe ik de aap bij diegene kan laten bij wie die hoort

Ook heb ik de driedaagse NLP-training gevolgd hierbij was het erg prettig dat je aan de hand van de theorie en sprekende voorbeelden van Sabine en Michel, met anderen oefeningen ging doen. Deze oefeningen werden dan besproken en de inzichten neem je mee in de rugzak.

Wat heb ik geleerd?
Ik ben persoonlijk gegroeid. Ik heb geleerd wat belangrijk voor me is in het leven. Hoe ik voorin de bus kan zitten en hierbij anderen ook bewust van kan maken. Hoe ik zelf in elkaar steek. Ik heb eens kritisch naar mijn levenswiel gekeken en ben tot de conclusie gekomen dat me-time erg schaars is. Hier ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen talenten en hierbij behorende valkuilen en blinde vlekken.

Wat kan ik ermee?
De oefeningen die ik heb gedaan pas ik in mijn dagelijkse werk ook toe. Het valt me op dat ik op deze manier beter communiceer, maar dat mensen in mijn omgeving dit ook beter doen. Wanneer ik stress heb weet ik weer beter hoe ik weer snel in balans kan komen. Ik kan situaties beter loslaten waardoor ik als ik thuis ben ook echt thuis ben.

Wat levert het me op?
Het levert me heel veel rust op. Ik maak me niet meer zo druk wat anderen vinden. Als mensen geëmotioneerd raken dan kan ik daar beter mee omgaan. Ik vraag beter door zodat ik meer inzicht krijg in de overtuigingen en de identiteit van de ander zodat ik het bijbehorende gedrag hierbij beter kan plaatsen en anticiperen.

Alide

Waarom heb je voor Sabine Wolters gekozen?
Ik ken jou als een fijne collega, hartelijk, open, gedreven en sociaal. Je had altijd het belang van de leerlingen voor ogen en was erg oplossingsgericht. Daarnaast maakten jouw blogs en nieuwsbrieven indruk. Deze spraken mij erg aan. Ik heb ze ook gebruikt op school en voor mezelf.

Wat vind je kenmerkend aan mijn aanpak en stijl?
De rust die je uitstraalt, me welkom voelen. Goed luisteren en vervolgstappen zijn goed doordacht en soms verrassend, bijvoorbeeld de familieopstelling. Fijne tips om zaken makkelijker aan de orde te stellen op mijn werk. Empathisch met de juiste afstand.

Welke kernkwaliteiten waren voor jou de doorslag voor jouw keus voor mij?
Vrolijk, hartelijk, empathisch, oplossingsgericht, goed kunnen luisteren & humor.

Welke kwaliteiten en eigenschappen van mij hebben het meest bijgedragen aan het succes van de training & coaching?

  • Goed luisteren
  • Oplossingsgericht
  • Op juiste momenten ingrijpen, terug naar de essentie
  • Bewaken van doel van de coaching
  • Vragen stellen die weer tot nadenken stemmen
  • Negatieve emoties weer terugbrengen tot normale proporties
  • Ik ga nooit met negatieve emoties weg, heel fijn.

Welke resultaat heb ik tot nu toe voor jou opgeleverd?
Verduidelijking van het onderbewustzijn dat toch veel aanwezig is en vaak nog sturing geeft.
Handreikingen om emoties een beter plekje te geven (‘zet ze verder weg’).
Handreiking om gesprekken aan te gaan zonder je te laten leiden door emoties, te richten om waar het omgaat.
Duidelijk gemaakt dat ondanks eerdere therapie er nog heel wat in mijn onderbewustzijn speelt, wat invloed heeft op mijn keuzes.
Het gevoel dat ik mijn doel kan bereiken: keuzes maken die echt van mezelf zijn en ze dan ook doen!

Ingrid

Waarom heb je voor Sabine Wolters gekozen?
Ik heb je leren kennen als een heel leuke, spontane vrouw met een heerlijk gevoel voor humor. Jouw duidelijkheid, eerlijkheid en kennis van zaken maken dat ik veel bij je kan leren. Je kunt informatie heel goed overdragen, docent/trainer. Je stelt je ook kwetsbaar op. Ik voel gelijkwaardigheid, maar ook dat je mij nog heel veel kunt leren. Dus ik kan echt iets komen halen. Ik heb vertrouwen in je kunnen en ik voel ook dat je jouw missie leeft en met deze mensen wil ik in contact zijn. Deze mensen maken de wereld mooier! Jij maakt de wereld mooier Sabine!

Wat vind je kenmerkend aan mijn aanpak en stijl?
Humor, fun, plezier, ‘a lot of dopamine’, verrassende vragen, confronterend, respectvol, verhalen/ metaforen, energie, licht, oog voor elke persoon, zonder oordeel.

Welke kernkwaliteiten waren voor jou de doorslag voor jouw keus voor mij?
Energie en de humor! Heeeeerlijk!

Welke kwaliteiten en eigenschappen van mij hebben het meest bijgedragen aan het succes van de training & coaching?
Je kunst van het doorvragen, de verrassende wendingen, de grappen/humor, je metaforen, het meedenken, het confronteren, echt in verbinding met mij en mijn (hulp)vraag, jouw wil om het te laten slagen, veel geven, alles mag er zijn!

Welke resultaat heb ik tot nu toe voor jou opgeleverd?
Dat ik mezelf beter snap, dat ik mezelf steeds meer leer kennen, dat ik mijn missionstatement verder heb uitgewerkt, dat ik enthousiast ben over wat ik de wereld te bieden heb en jouw support voel om hiervoor te gaan! Je bent goud waard Sabine!