Teams

Voor teams die werkzaam zijn binnen het onderwijs bieden wij twee verschillende trainingen aan. Bij de communicatietrainingen staat het communiceren met collega’s, leerlingen en ouders centraal. Willen jullie binnen het team de competenties, talenten en wensen van elkaar ontdekken en versterken? Dan zijn de inspiratietrainingen uitermate geschikt. De trainingen worden op maat aangeboden, waarbij we de wensen en verwachtingen van de teams leiden laten zijn. 

Communicatietrainingen

Tijdens de trainingen krijg je meer gereedschap om makkelijker en effectiever te communiceren met zowel collega’s, leerlingen en ouders. Je krijgt meer inzicht in je eigen communicatie, in wat kinderen en volwassenen doen terwijl ze communiceren. Je komt in aanraking met verandermogelijkheden en nieuwe keuzes. In plaats van te reageren op wat je ziet en hoort, leer je makkelijker en effectiever in te spelen op dat wat er echt speelt. Dit leidt tot beter contact en effectiever werken met meer werkplezier.

Inspiratietrainingen

Tijdens de inspiratietrainingen ligt de nadruk op het ontdekken en versterken van elkaars competenties, talenten en wensen. Inspirerende trainingen waarbij iedereen uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf te halen. Hoe vaak komt het niet voor dat we wel weten waar we niet goed in zijn, maar niet kunnen benoemen waar we wel goed in zijn. Door de aandacht te richten op wat wel werkt, op elkaars talenten én uit te gaan van mogelijkheden wordt het team hechter, de samenwerking beter en wordt ook het werkplezier vergroot.

Groepsdynamiek

Naast de trainingen met de teams is er ook de mogelijkheid om een training ‘Groepsdynamiek’ te volgen. Tijdens de training groepsdynamiek in het onderwijs leer je hoe de fases van groepsdynamiek verlopen en krijg je handvatten die je direct toe kunt passen in de praktijk. Nu, en ook in alle volgende schooljaren. Je leert kijken naar je eigen rol als leerkracht en hoe je deze zo optimaal mogelijk in kunt zetten. Deze training staat in het teken van leren en ervaren. Praktisch en direct toepasbaar.

Lees hier meer over de training Groepsdynamiek en download het gratis e-book!