Het is tijd voor verandering. Sabine Wolters, de grondlegger van Jij InZicht, vertelt je meer over de veranderingen die er aan zitten te komen voor Jij InZicht. 


6 jaar geleden begon mijn avontuur als trainer en coach in persoonlijke ontwikkeling.

Het allerliefste wil ik kinderen inspireren om nog meer het beste uit zichzelf te halen. In de klas zijn er teveel andere taken die ik heb. M’n energie lekt weg. Te vaak moet ik bezig zijn met waar ik niet meer in geloof.

Wat wel? Ik wil zorgen dat de dynamiek in de klas goed is, dat kinderen lekker in hun vel zitten, dat fouten maken erbij hoort. Net als afkijken, ruzie maken en ook uitpraten. Ik wil m’n nieuwe NLP kennis delen en kinderen nog meer laten groeien. Vooral op sociaal emotioneel gebied, zoals we dat het onderwijs noemen.

Ik wil me volledig focussen op persoonlijke, sociaal en emotionele ontwikkeling, want dat werkt. De verbinding in de klas is nog nooit zo goed geweest en ik wil niet meer met andere vakken bezig zijn.

Ik neem ontslag en besluit me volledig op m’n missie te richten. Het beste en het unieke uit kinderen halen. Ze helpen om te stralen. Mijn 20 jaar onderwijservaring neem ik mooi mee. Jij InZicht wordt de prachtige naam van mijn bedrijf. Vol enthousiasme begin ik. Te gek dit.

De olievlek spreidt zich steeds verder uit …

Steeds meer ontdek ik dat het helemaal gaaf werkt als leerkrachten ook weten wat ik doe, weten hoe zij het verder aan kunnen pakken. Lang niet altijd is dit het geval. Langzamerhand komen er steeds meer leraren op m’n pad en begin ik de overstap te maken naar volwassenen. Leraren uit allerlei vormen van onderwijs, mensen uit de kinderopvang, ouders. En via via ook mensen die niet in het onderwijs werken. Ook dat blijken best leuke mensen :-).

Het trainen van volwassenen vind ik ook echt fantastisch en ik merk dat er op deze manier steeds meer terecht komt bij de kinderen. De olievlek spreidt zich steeds verder uit. Want hoe meer opvoeders groeien en ontwikkelen hoe beter en makkelijker ze kinderen kunnen begeleiden en stimuleren. Wauw! Ondertussen train ik steeds vaker met Michel, mijn partner. En komen er ook leidinggevenden en directeuren. De olievlek spreidt zich uit naar hele lagen in organisaties.

Dit is echt krachtig. Directeuren en leidinggevenden die steeds meer in hun personeel gaan geloven, ze beter kunnen aanmoedigen, talenten en kwaliteiten zien en inzetten. Werknemers die ervaren dat ze ertoe doen.

Talenten inzetten

En dit is precies waar Michel en ik zelf ook zo tegenaan liepen in onze loopbaan. Lang niet altijd konden we onze talenten inzetten. Moesten we toch meebewegen terwijl we eigenlijk een andere kant op wilden. Dan is het zo gaaf om organisaties, in welke vorm dan ook, hierin te helpen ontwikkelen en te zien groeien. Natuurlijk niet zonder slag of stoot ook met tegenslag en storm in de tent. En dat is juist zo mooi omdat we zelf geleerd hebben hoe je hier optimaal mee omgaat.

Ondertussen hebben we een geweldig pand gevonden die we dopen als De Trainingsboerderij. Hier komt alles samen.

Individuen, kinderen, ouders, teams, directeuren, verenigingen. Iedereen die wil ontwikkelen. En steeds meer het besef bij ons dat het hier gebeurt. Dat dit van ons samen is. Dat ‘De Trainingsboerderij’ steeds meer een organisatie wordt in plaats van alleen een locatie. Ondertussen zijn er ook mensen die voor ons werken en ons meehelpen met onze missie. Worden we ook zelf een organisatie

Time for change

Jij InZicht en De Trainingsboerderij, het wordt teveel. Terwijl ik met beiden eigenlijk dezelfde missie heb.

Jij InZicht blijft m’n eerste bedrijf. M’n oogappel. De naam hou ik voorlopig in m’n bezit. Er borrelt nog het een en ander op een andere laag dan een bedrijf.

In het logo van De Trainingsboerderij zie je een stukje Jij InZicht terug en ook iets uit het logo van The Next Mile, het bedrijf van Michel.

Time for change

Nog steeds is mijn passie Persoonlijke Ontwikkeling. Nog steeds blijf ‘jij in zicht’, alleen onder een andere naam, namelijk ‘De Trainingsboerderij’.

De trainingen, de coaching, het inspireren en ervaringen delen blijft. We groeien. Trainingen voor bedrijven, scholen, directeuren, leidinggevenden, teams en individuen.

Nog steeds op onze Trainingsboerderij.

We hopen ook jou te blijven inspireren in persoonlijke ontwikkeling, in welke context dan ook, want waar je ook bent, je neemt altijd jezelf mee.

Sabine Wolters Groepsdynamiek

 

 

 


Volg ons

Op de website van De Trainingsboerderij en ook op de Facebook-pagina en het Twitter-account gaan we vanaf nu jullie, trouwe volgers van Jij InZicht, informeren. Alle waardevolle inspiratie, inzichtgevende trainingen en de nodige theorieën over onder andere groepsdynamiek zijn vanaf nu via De Trainingsboerderij te verkrijgen. Ook worden de e-mail nieuwsbrieven verstuurd onder naam van De Trainingsboerderij in plaats van Jij InZicht. Stap voor stap zal Jij InZicht verdwijnen en we hopen dan ook jullie allen te mogen verwelkomen bij De Trainingsboerderij!

Kom kennismaken op De Trainingsboerderij! 

Op maandag 10 juli organiseren we op De Trainingsboerderij weer een gratis informatieavond. Hét moment om eens kennis te maken met ons. De avond staat in het teken van NLP en in drie uur tijd laten we je vrijblijvend kennis maken met Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Daarnaast krijg je informatie over ons aanbod, onze aanpak en uiteraard maak je kennis met de trainers en de prachtige locatie.